Τα νέα κιβώτια ταχυτήτων θα έχουν έως και 10 σχέσεις!

Αν τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων της Audi, της BMW, της Porsche ή της Mercedes, κερδίζουν σε εντυπώσεις και ουσία με τις 8 και 7 σχέσεις τους, η νέα γενιά θα αλλάξει τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση, αφού θα διαθέτουν επιπλέον σχέσεις και θα τοποθετηθούν ακόμα και σε μοντέλα όπως της Hyundai.


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν εκτός όλων των άλλων τεχνολογιών και καινοτομιών και μια νέα αυτόματων κιβωτίων που έχουν 9 και 10 σχέσεις. Η Mercedes έχει ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τα συγκεκριμένα κιβώτια, όπως και η Hyundai η οποία έχει κάνει το επιπλέον βήμα, λέγοντας ότι θα λανσάρει το πρώτο της 10αρι κιβώτιο σε επιβατικό αυτοκίνητο το 2014.

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι οι δύο αμερικανικές εταιρείες, GM και Ford, εργάζονται από κοινού σε μια νέα γενιά αυτόματων κιβωτίων 9 και 10 σχέσεων, με την παρουσίασή τους να αναμένεται τον επόμενο κιόλας μήνα.

Τα συγκεκριμένα κιβώτια, αρχικά θα τοποθετηθούν σε αυτοκίνητα μεγάλων κατηγοριών και με υψηλό κυβισμό, προσφέροντας εκτός από καλύτερη απόδοση στη λειτουργία του κινητήρα, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Τεχνολογικά, θα είναι ότι πιο προηγμένο έχει να επιδείξει η μηχανική στο τομέα των τεσσάρων τροχών, με τις αλλαγές να γίνονται ταχύτερα, τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών να είναι μηδενικά, προσαρμόζοντας παράλληλα και «έξυπνες» λειτουργίες, κάνοντας πιο εύκολη και άνετη τη ζωή του οδηγού.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα