Το ανανεωμένο Audi A4

Πολλές και σημαντικές αλλαγές έχει το ανανεωμένο A4, το οποίο θα βρίσκεται στις αγορές τους επόμενους μήνες.

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις, σε όλες τις εκδόσεις θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες, με τις αλλαγές στη σχεδίαση να περιλαμβάνουν νέους προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένα φώτα με λαμπτήρες LED, νέες ζάντες, νέα τιμόνια με καινούριο σύστημα διεύθυνσης και περισσότερες επιλογές χρωμάτων στην επένδυση της καμπίνας. Πιο πρακτικό και εύκολο στη χρήση του είναι και το σύστημα

πλοήγησης και multimedia ΜΜI.

Αρχικά, το A4 θα έρθει σε έκδοση Sedan και Avant και αργότερα σε Allroad Quattro και S4, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά. Ο βασικός και πιο ενδιαφέρον κινητήρας είναι ο TFSI 1,8 λτ., απόδοσης 170 ίππων και 320 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωση είναι στα 5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 134 γρ./χλμ. Στις κορυφαίες εκδόσεις υπάρχει ο V6 3.0 λίτρων, o οποίος αποδίδει 272 ίππους στο A4 και 333 ίππους στο S4. Στις εκδόσεις diesel βρίσκουμε τον TDI 2.0 λίτρων, με απόδοση 136, 163 και 177 ίππων.

 

Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο S tronic 7 σχέσεων, περιλαμβάνοντας ESP και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στο βασικό εξοπλισμό θα βρίσκεται και το σύστημα Drive Select, με τον προαιρετικό να περιλαμβάνει πλήθος τεχνολογιών, όπως ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, Adaptive Cruise Control, σπορ διαφορικό και πολλά ακόμα.


Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα