ACTA: Θα περάσει τελικά στην Ευρώπη το μέτρο κατά της πειρατείας;

Σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο και υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes, η περιβόητη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement) είναι σχεδόν απίθανο να γίνει πραγματικότητα:

"Πιθανότατα δε θα υπάρξουν SOPA και ACTA. Θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να καταστήσουμε το Internet ένα μέρος ελευθερίας και καινοτομίας για όλους τους πολίτες", τόνισε.

Θυμίζουμε

ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί από 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα, (καθώς επίσης και από ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία κ.α.), ωστόσο για να γίνει νόμος θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συμφωνία ερευνάται αυτή τη στιγμή σε βάθος από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο περί ιδιωτικότητας. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων, Peter Hustinx, δημοσίευσε ένα 20σέλιδο έγγραφο απαριθμώντας τις ελλείψεις του ACTA.

"Ναι το Internet θα πρέπει να είναι ανοιχτό και θα πρέπει να είναι ελεύθερο. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να μετατραπεί σε μια Άγρια Δύση χωρίς νόμους'', είπε η Kroes αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποιο άλλο μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα