CNN Türk: Ελλάδα - Τουρκία... συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το κουλούρι

Λίγος μόνος καιρός πέρασε από τότε που ο επικεφαλής του συνδέσμου κουλουράδων της Κωνσταντινούπολης, κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο Επιμελητήριο (İSTESOB) για να αναλάβει δράση και να προστατεύσει το εθνικό τους έδεσμα, το κουλούρι.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το δικό μας κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι παραδοσιακό τους έδεσμα και είναι ακόμη ένα φαγητό που θέλουμε να

το παρουσιάζουμε σαν δικό μας. Με νέο δημοσίευμα του το CNN Türk πυροδοτεί την «κόντρα» λέγοντας πως ο «πόλεμος» για το κουλούρι γίνεται πιο έντονος.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι το κουλούρι είναι καθαρά τουρκικό προϊόν και ότι ανέκαθεν σε κάθε πόλη της Τουρκίας θα έβρισκες να αγοράσεις σε μια γωνιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτή δεν είναι η πρώτη πολιτιστική τριβή ανάμεσα στις δύο χώρες αφού έχει προηγηθεί η κόντρα για τον μπακλαβά και τον Καραγκιόζη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης αναφέρει επιπλέον ότι και ο λουκουμάς είναι τουρκικό προϊόν ενώ ξεκαθαρίζει ότι καμία σχέση δεν έχει το τούρκικο κουλούρι με το ελληνικό αφού έχουν διαφορετική ποιότητα αλευριού και σουσαμιού.

Αφορμή για κόντρες φαίνεται πάντως πως ψάχνουν τα τουρκικά μέσα είτε για σύνορα περιοχών είτε για... κουλούρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα