CNN: Στην Ελλάδα επιστρέφει το Κύπελλο του Σπύρου Λούη σε τιμή-ρεκόρ

Από τις κεντρικές ειδήσεις στην ηλεκτρονική σελίδα του CNN η είδηση της επιστροφής στην Ελλάδα του ασημένιου Κυπέλλου του Σπύρου Λούη.

Το έπαθλο του απονεμήθηκε μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

του 1896.

Όπως αναφέρει το CNN το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατάφερε να πλειοδοτήσει έναντι των υπόλοιπων πέντε διεκδικητών του εθνικού κειμηλίου στη χθεσινή δημοπρασία των Christie's στο Λονδίνο. Και το απέκτησε τελικά έναντι 655.454 ευρώ, τιμή-ρεκόρ για αντικείμενα προερχόμενα από Ολυμπιακούς Αγώνες και τριπλάσια από την ανώτερη αρχική εκτίμηση.

179 αναμνηστικά αντικειμένα και αφισες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Christies.

Το ασημένιο Κύπελλο, η τιμή εκκίνησης του οποίου έχει οριστεί στις 120.000 στερλίνες, είχε σχεδιάσει ο Μισέλ Μπρεάλ και ήταν το πιο πολύτιμο αντικείμενο της δημοπρασίας.

«Θα μοιραστούμε το ασημένιο Κύπελλο του Μισέλ Μπρεάλ με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας», δήλωσε ο πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος. «Ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη». Το ίδρυμα ήδη αναζητά κατάλληλο χώρο για να το εκθέσει άμεσα, ενώ θα βρει τη μόνιμη θέση του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωσή του, το 2015.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η δημοπρασία του Κυπέλλου του παππού μου θα προκαλούσε τόσο μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και πως θα συγκέντρωνε τέτοιο ποσό που θα εξασφάλιζε το μέλλον της οικογένειάς μου», είπε από την πλευρά του ο συνονόματος εγγονός του μαραθωνοδρόμου, Σπύρος Λούης.

Keywords
Τυχαία Θέματα