Facebook: Εσείς γνωρίζετε όλες τις επιλογές απορρήτου;

Το θέμα της ασφάλειας στο facebook έχει συζητηθεί πολλές φορές και μάλιστα με επικεφαλής της συζήτησης τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Κατά καιρούς μάλιστα το κοινωνικό δίκτυο έχει προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές ρυθμίσεων απορρήτου για να προστατέψει τους χρήστες που αισθάνονται ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι εκτεθειμένα. Είναι όμως μόνο ευθύνη του Facebook η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων;

Σύμφωνα με μια

έρευνα της Έκθεσης Καταναλωτών που δημοσιεύθηκε χθες 3 Μαΐου σχεδόν 13 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στις Η.Π.Α. δεν γνωρίζουν αρκετές ρυθμίσεις απορρήτου που μπορούν να βάλουν στο προφίλ τους ή δεν τις χρησιμοποιούν καθόλου. Το 28% των χρηστών μάλιστα τον περασμένο χρόνο «μοιράστηκε» τα προσωπικά του δεδομένα με μερικούς περισσότερους και όχι μόνο με τους φίλους του.

Εκπρόσωπος της Έκθεσης Καταναλωτών είπε ότι το Facebook είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και διασκέδασης με πολλές δυνατότητες αλλά αυτή η άγνοια που επικρατεί όσον αφορά τις ρυθμίσεις απορρήτου είναι επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το Consumerreports.org μόνο το 37% των χρηστών του Facebook έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου του. Εάν είστε ένας από αυτούς καλό θα ήταν να κάνετε μια περιήγηση στο προφίλ σας και να δείτε τι και με ποιον το μοιράζεστε.

Δείτε το παρακάτω video που σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο:

{youtube}GN-5ba_uRiw{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα