H ελληνική τραγωδία πλησιάζει στο τέλος της, γράφει ο Ρουμπινί στην Guardian

''Στην τελευταία πράξη της πλησιάζει η τραγωδία του ελληνικού ευρώ: είναι ξεκάθαρο ότι είτε φέτος, είτε του χρόνου, η Ελλάδα είναι πάρα πολύ πιθανό να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει την ευρωζώνη'', τονίζει σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί.

Στο κείμενό του ο Ρουμπινί σημειώνει ότι αναβάλλοντας την έξοδο μετά τις εκλογές

του Ιουνίου, με μία νέα κυβέρνηση να ακολουθεί κάποιες από τις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές (λιτότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις), δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.

Ακόμη, αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας, έλλειψης ανταγωνιστικότητας, εξωτερικών ελλειμμάτων και ολοένα και βαθύτερης κρίσης.

Σύμφωνα με τον Ρουμπινί ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι μία ελεγχόμενη έξοδος από το ευρώ με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, πράγμα το οποίο μειώνει την πιθανότητα ζημιάς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

''Μόνο με την επιστροφή στο εγχώριο νόμισμα και μια δραστική υποτίμηση θα μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της οικονομίας της'', τονίζει στην εφημερίδα Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα