Pinterest: «Ξεφούσκωσε» η τρέλα με το νέο κοινωνικό δίκτυο;

Τους πρώτους μήνες του 2012 όλοι έκαναν λόγο για τη νέα τρέλα στο χώρο των social media. Όλοι μιλούσαν για το Pinterest.

Από τον Μάρτιο, οι ειδικοί άρχισαν να παρατηρούν μια σταδιακή πτώση στις εγγραφές, όμως κανείς δεν ανησύχησε γιατί οι χρήστες του το χρησιμοποιούσαν μανιωδώς.

Σύμφωνα όμως με το Business Insider,

ο λεγόμενος «αθόρυβος αντίπαλος του Facebook» φαίνεται να έχει πάρει την κατιούσα, καθώς πλέον καταγράφεται απώλεια χρηστών και διαγραφή λογαριασμών.

Σημαντική πτώση είχαν και οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα Appdata, την 1η Μαρτίου ήταν 11,3 εκατομμύρια, ενώ την 1η Απριλίου 11,1:

Η μεγάλη «έκρηξη» του Pinterest κατά τους πρώτους μήνες οφείλεται κυρίως στην εκτενή αναφορά του από διάφορες ιστοσελίδες αλλά και από συζητήσεις μεταξύ φανατικών χρηστών των κοινωνικών δικτύων, που έσπευσαν να εγγραφούν στο νέο «κόλλημα» του διαδικτύου.

Παρ' όλα αυτά, η μείωση στον αριθμό των χρηστών δε φαίνεται να ανησυχεί το Pinterest, που έχει ως πρωταρχικό στόχο να διατηρήσει ένα σταθερό ποσοστό χρηστών και να καθιερωθεί στον χώρο των social media.

Keywords
Τυχαία Θέματα