Profil: Πεδίου πειραματισμού για τους μεγαλοσχήμονες της ΕΕ η Ελλάδα

Ένα ιδιαίτερα καυστικό άρθρο δημοσίευσε το αυστριακό περιοδικό Profil, στο οποίο τονίζει ότι ''μεγαλοσχήμονες στο εξωτερικό εκμεταλλεύονται την Ελλάδα ως ''πεδίο πειραματισμού τους''.

Το περιοδικό θέτει καταρχάς το ερώτημα της λιτότητας και το αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα υποστήριζαν τη σκοπιμότητα όλων αυτών που υφίσταται η χώρα μας, σε περίπτωση που αφορούσαν τη δική τους χώρα.

Με αρκετή ειρωνεία

το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ευρώπη έχει ''υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Έλληνες'', καθώς στο πνεύμα της ''ευρωπαϊκής αλληλεγγύης'' είναι ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού προκειμένου να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός ''ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του''...

Το κείμενο κατακρίνει με άμεσο τρόπο την μέχρι τώρα πολιτική και τα μέτρα των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ σημειώνονται αναλυτικά τα μέχρι τώρα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, με αναφορές στις αυξήσεις φόρων, στις μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Σημειώνεται ακόμα ότι δεν έμεινε αλώβητος ούτε ο τομέας της παιδείας, όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο ή συγχώνευση χιλιάδων σχολείων και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών.

Παρόλο που ο κατάλογος των μέτρων είνα μακρύς, οι Ευρωπαίοι ζητούν λοιπόν νέα μέτρα...

Οι συντάκτες του άρθρου παρατηρούν με ειρωνική διάθεση πως ''η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της'', καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Στον επίλογο οι συντάκτες του περιοδικού Profil αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει ''πεδίο πειραματισμού''.

''Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή: ίσως το ίδιο πείραμα πετύχει στην Πορτογαλία''...

Keywords
Τυχαία Θέματα