Rai: Aπολύουν δημοσιογράφους λόγω εγκυμοσύνης ή ασθένειας!

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες βάσει όρου που περιέχεται στα συμβόλαιά τους, οι έκτακτοι συνεργάτες, δημοσιογράφοι στην ιταλική κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία Rai, μπορούν να χάνουν τη δουλειά τους λόγω εγκυμοσύνης ή λόγω κάποιας ασθένειας!

Τις καταγγελίες έκανε ο δημοσιογραφικός σύνδεσμος ''Εrrori di Stampa'', ζητώντας μάλιστα από την γενική διευθύντρια της Rai,

Λορέντσα Λέι, να καταργηθεί αμέσως από τον κανονισμό και τις συμβάσεις εργασίας ο συγκεκριμένος όρος.

Αρχικά, η Rai απάντησε επίσημα ότι ''ουδέποτε, στην ιστορία της, έχει απολύσει έστω και μια δημοσιογράφο λόγω κυοφορίας'', ωστόσο η ιστοσελίδα της εφημερίδας La Republicca φιλοξενεί συνέντευξη δημοσιογράφου (χωρίς να δημοσιεύει το όνομά της) η οποία δηλώνει ότι μετά από δώδεκα χρόνια συνεργασίας με την δημόσια ραδιοφωνία έμεινε έγκυος. Από τότε όμως που σταμάτησε να εργάζεται, τον όγδοο μήνα του τοκετού, δεν κλήθηκε ποτέ, πια, να εργαστεί στη Rai.

Η γενική διευθύντρια της Rai υποστήριξε ότι ''η διατύπωση των συμβολαίων αυτών, που αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι συνεργάζονται με την Rai, πρόκειται να αλλάξει ώστε να μην θίγεται η ευαισθησία κανενός, αλλά και με σεβασμό παράλληλα στην ισχύουσα νομοθεσία''.

Keywords
Τυχαία Θέματα