«Tα παιδιά τραγουδούν ακόμα» στην ΕΤ1

Μια ιδιαίτερη δίωρη ζωντανή εκπομπή αφιερωμένη στα παιδιά, θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 12.00.

Η εκπομπή, που γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, έχει στόχο τη στήριξη του έργου τριών μη κερδοσκοπικών φορέων που ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών, της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και των «ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS».

Σε στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη,

η κα Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια στο Πάντειο πανεπιστήμιο, ο κ. Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η κυρία Ελένη Αγάθωνος, ψυχολόγος- εμπειρογνώμων παιδικής προστασίας και ο κ. Θεολόγος Χατζηπέμου, ειδικός παιδαγωγός-κοινωνικός λειτουργός, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, θα συζητήσουν για τα αίτια που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη και στήριξη παρόμοιων οργανισμών, όπως τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την κρίση της οικογένειας, την κακοποίηση παιδιών και την ενδοσχολική βία, φαινόμενα που αυξάνονται συνεχώς και εξαιτίας της σημερινής κρίσης.

Σε άλλο στούντιο θα βρίσκονται ο π. Αντώνιος Παπανικολάου της «Κιβωτού του Κόσμου» ο Γενικός Διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS» κ. Γιώργος Πρωτόπαπας και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος μαζί με παιδιά από τους τρεις φορείς, που θα εκφράσουν απόψεις και προβληματισμούς, αλλά και τη δημιουργικότητά τους. Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Νίκος Βουρλιώτης των Going Through θα τραγουδήσουν ζωντανά στην εκπομπή, ενώ ένα ξεχωριστό θέαμα με μάγους, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, θα προσφέρει η ομάδα Lazy Dayz.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκπομπής θα συμμετάσχουν και οι χορωδίες των τριών φορέων. Τη χορωδία της «Κιβωτού του Κόσμου» διευθύνει η Μαρία Κονταρίνη, ενώ η χορωδία του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα εμφανιστεί με εξαμελή ορχήστρα και μαέστρο τον Στέφανο Καρδιόλακα. Η χορωδία των «Παιδικών Χωριών SOS» θα παρουσιάσει το τραγούδι «Τα παιδιά τραγουδούν ακόμη», που συνέθεσε η μουσικοθεραπεύτρια και υπεύθυνη της χορωδίας Μαρία Παπαρδάκη, ειδικά για την εκπομπή. Ακόμα, στο πλαίσιο της εκπομπής θα προβληθούν βίντεο με τις δραστηριότητες των τριών φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα