VIDEO: Η Μαρία Λόη μαγειρεύει στο Fox ελληνική συνταγή!

Μια καθαρά ελληνική συνταγή είχαν την ευκαιρία να δουν και να φτιάξουν οι τηλεθεατές του αμερικάνικου καναλιού Fox το οποίο είχε στο στούντιο τη δική μας Ελληνίδα μαγείρισσα Μαρία Λόη.

Η ίδια τον τελευταίο περίπου χρόνο ζει μόνιμα και εργάζεται στην Αμερική και πολλοί την χαρακτηρίζουν "Ελληνίδα Martha Stewart". Οι παρουσιαστές της εκπομπής που εμφανίστηκε δε σταμάτησαν να λένε πόσο γνωστή είναι στην Ελλάδα και να εκφράζουν το θαυμασμό

τους για την ελληνική κουζίνα. Η Μαρία Λόη μαγείρεψε κοτόπουλο με πιπεριές χρησιμοποιώντας ελληνικό λάδι και ρίγανη και έδειχνε σε κάθε ευκαιρία πόσο περήφανη είναι για τη χώρα μας.

Δείτε τη συνταγή:

{youtube}rKLlJbtByEo{/youtube}

Και αν θέλετε να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

1 κιλό και 300 γρ. τεμαχισμένο κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα

1 σκελίδα σκόρδο

ρίγανη

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

8 ψητές κόκκινες πιπεριές

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φύλλο δάφνης

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Αλάτι και πιπέρι

Βάζετε το κοτόπουλο, τη σκελίδα σκόρδο, τη ρίγανη και το λευκό κρασί σε ένα μέτριο μπολ. Τα μαρινάρετε για 2 ώρες. Στραγγίζετε το κοτόπουλο, πετάτε τη μαρινάδα, και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Ζεστένετε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζετε τα κομάτια κοτόπουλου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά το κομμάτι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια περίπου 5 λεπτά. Βάζετε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, προσθέτετε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη δάφνη, και το κόκκινο κρασί. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε να σιγοψηθούν περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κότας, βάλτε το καπάκι στο τηγάνι, μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, και σιγομαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προαιρετικά: γαρνίρετε με τα φρέσκα φύλλα δυόσμου.


Keywords
Τυχαία Θέματα