Αντιδράσεις για video προώθησης της Ε.Ε. - Γιατί το χαρακτηρίζουν ρατσιστικό

Ένα video για την Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Youtube και προκαλεί έντονες αντιδράσεις για το περιεχόμενο του.

Πρόκειται για ένα video προώθησης της E.E. με σύνθημα "Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο ισχυροί είμαστε". Στο clip εμφανίζεται μια μελαχροινή γυναίκα που φορά μια κίτρινη ολόσωμη φόρμα και υποδύεται την ειρηνική Ευρώπη. Ξαφνικά φαίνεται έτοιμη να δεχθεί επίθεση από ένα

σαμουράι, έναν αιωρούμενο σουλτάνο που κρατά ένα σπαθί και έναν έχγρωμο άνδρα που εισβάλει στο χώρο με κλωτσιές. Η γυναίκα ξαφνικά "πολλαπλασιάζεται" τους περικυκλώνει και τους αφοπλίζει.

Οι χρήστες του youtube δε σταματούν να το χαρακτηρίζουν ρατσιστικό και σεξιστικό και να υποστηρίζουν ότι παρομοιάζει τους λαούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν βάρβαρους και πολεμοχαρείς.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν πρόκειται για επίσημο video της καμπάνιας της Ε.Ε. καθώς δεν έχει ανέβει στο επίσημο κανάλι της. Ωστόσο στο τέλος εμφανίζει μήνυμα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. και η ίδια δεν έχει αμφισβητήσει παρά τις αντριδράσεις τη γνησιότητα του.

Δείτε το:

{youtube}EElHoI7P4qw{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα