Αποτελέσματα εκλογών 2012: Τι γράφουν τα γερμανικά Μέσα

Εκτενή ρεπορτάζ και σχόλια για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών φιλοξενούν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους τα γερμανικά Μέσα.

«Σοκ στις εκλογές της Ελλάδας – Το χάος επικρατεί της λογικής» είναι ο τίτλο της Bild, κάνοντας λόγο για «διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων», αριστερών και δεξιών.

Για «πολιτικό σεισμό» μιλά το

περιοδικό Focus στο πρωτοσέλιδό της ιστοσελίδας του, τονίζοντας πως οι απογοητευμένοι Έλληνες τιμώρησαν τα μεγάλα κόμματα, φέρνοντάς του όμως κοντά στην έξοδο από το ευρώ.

Για πρωτοφανή ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα κάνει λόγο η Deutsche Welle, υπογραμμίζοντας πως φαίνεται ότι «οι Έλληνες ψήφισαν με γνώμονα την οργή που αισθάνονται προς τα μέτρα λιτότητας». Αναφορά γίνεται και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, η οποία φαίνεται να κερδίζει θέση στην ελληνική βουλή «χάρη στα μέτρα κατά της μετανάστευσης που διακήρυσσε στην προεκλογική της εκστρατεία».

«Η χώρα, που σώθηκε από τη χρεοκοπία με κούρεμα του χρέους της, αντιμετωπίζει την προοπτική δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης», αναφέρει η γερμανική έκδοση του πρακτορείου Reuters. «Τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα