Δεν πέρασε η αναβολή: Από 1η Μαρτίου η Google γίνεται... «Big Brother»!

Την απόρριψη της αίτησης που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για αναβολή της ενιαίας πολιτικής απορρήτου ανακοίνωσε η Google.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι από την 1η Μαρτίου 2012, όλες οι υπηρεσίες που θα παρέχει θα διέπονται από μια, νέα, ενιαία πολιτική απορρήτου, αντικαθιστώντας 60 διαφορετικές πολιτικές.

Η επιστολή

που έφτασε στον CEO της Google, Larry Page από την Ευρωπαική Ένωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεδομένης της πληθώρας των υπηρεσιών που παρέχει η Google αλλά και της δημοτικότητάς τους, οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τους περισσότερους ή και όλους τους πολίτες στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.»

Με τρισέλιδη όμως επιστολή της η Google απέρριψε το αίτημα.

Όπως ανέφερε μάλιστα, η εταιρεία είχε ήδη ενημερώσει εκτενώς τις αρχές κάθε χώρας για τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρούσε. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν της είχε γίνει καμία νύξη για το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναστείλει την εφαρμογή τους.

Κλείνοντας την επιστολή της η Google σχολίασε ότι κατ' αυτήν η επισκόπηση της νέας πολιτικής που έγινε εδώ λογικά θα απάντησε στους προβληματισμούς της Ομάδας και ότι ευχαρίστως θα μπορούσαν να συναντηθούν με εκπρόσωπους της για να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα