Διεθνής Τύπος: «Ελληνική φάρσα»

Με ανακούφιση αλλά και αρκετά αυστηρή κριτική για ''πολιτικά παιχνίδια'', αντιμετώπισαν τα διεθνή μέσα την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει τελικά σε δημοψήφισμα.

Η Daily Mail και άλλες εφημερίδες υποστηρίζουν ότι το περιβόητο δημοψήφισμα

αποτελούσε απλώς ένα ''τρικ'' προκειμένου ο πρωθυπουργός να αποκτήσει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης στο θέμα του ''κουρέματος''. Ο βασικός τίτλος της Daily Mail είναι ''Ελληνική φάρσα'', ενώ άλλα μέσα κάνουν λόγο για ελληνικό δράμα και την ''υποχώρηση Παπανδρέου''...

Η συνάντηση των Καννών περιγράφεται σε δημοσιεύματα και ως ''τρελοκομείο''. Όλα τα διεθνή μέσα με συνεχή κάλυψη ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ η Telegraph υπογραμμίζει τη γενικότερη ταραχή που επικρατεί στη χώρα μας με την γενικότερη αβεβαιότητα στο θέμα της επόμενης μέρας.

Όπως μάλιστα τονίζουν τα περισσότερα μέσα, η αναταραχή στην Ελλάδα έχει επισκιάσει τη συνάντηση των G20.

H γαλλική Le Monde υπογραμμίζει ''Ένα δημοψήφισμα που έφτασε αργά'', τονίζοντας τα αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγήσει η απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

Το CNN τέλος σε άρθρο του κάνει παραλληλισμό με την κατάσταση στην Αργεντινή, λέγοντας ότι ο Παπανδρέου μπορεί να χρειαστεί ελικόπτερο για να ξεφύγει από τους θυμωμένους διαδηλωτές όπως ο Fernando de la Rue στην Αργεντινή το 2001.

Το γενικό πάντως κλίμα είναι αρκετά αρνητικό, αν και εκφράζονται αντιδράσεις ανακούφισης για την απόφαση να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε δημοφήφισμα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ και στο Twitter πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα