Δημοσιογράφος κατηγορεί το BBC για σεξισμό

«Επίθεση» εξαπέλυσε η παρουσιάστρια του BBC, Clare Balding, εναντίον του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, κατηγορώντας τον για σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες που έχουν σχέση με τον αθλητισμό.

Η παρουσιάστρια των ιπποδρομιών θα είναι μία από τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπως παρ' όλα αυτά δε φοβάται να σπάσει τη σιωπή της για τις διακρίσεις στο χώρο.

«Το θέμα είναι ότι η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των γυναικών στον αθλητισμό μπορεί να θεωρηθεί σεξιστική. Τα χρόνια μεταξύ κάθε Ολυμπιάδας είναι ένας φαύλος κύκλος όπου οι "sportswomen" έχουν μηδενική παρουσία στα media».

«Το BBC, όπως σχεδόν όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, δεν προβάλλουν αρκετά τα γυναικεία αθλητικά γεγονότα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές δυναμικές αθλήτριες εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων».

«Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, βλέπουμε συχνά γυναίκες να είναι οι πρωταγωνίστριες των αγώνων, όμως μόλις τελειώσουν είναι σαν να μην υπάρχουν γυναίκες στον αθλητισμό και κυριαρχεί το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα