Δύο νέες εκπομπές στην ΕΤ1

Δύο νέες εκπομπές κάνουν πρεμιέρα σύντομα στην ΕΤ1. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.00, αρχίζει η νέα σειρά 24 εκπομπών «ΕΥΡΗΚΑ» με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Η σειρά στοχεύει στην εξοικείωση των τηλεθεατών με την τεχνολογία, την επιστήμη, το περιβάλλον και με θέματα που θεωρούνται δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα από την καθημερινή ζωή.

Μαζί με τον Αντώνη Καφετζόπουλο εμφανίζεται η γεωλόγος-καθηγήτρια Χριστίνα Μελίδου, η οποία αναλαμβάνει να δώσει

επιστημονική εξήγηση σε απλά ερωτήματα, με τον δικό της πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Σε κάθε επεισόδιο φιλοξενούνται γνωστοί επιστήμονες από διάφορους τομείς, οι οποίοι είναι ειδικοί στο θέμα που παρουσιάζει κάθε φορά η εκπομπή. Η παρουσίαση των θεμά-των γίνεται με τρόπο βατό, αναλυτικό και χιουμοριστικό, έτσι ώστε να συνδέονται με την καθημερινότητα του θεατή.

Η εκπομπή γυρίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε φυσικά ντεκόρ, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, όπως μουσεία, εκθεσιακούς και αρχαιολογικούς χώρους, πανεπιστήμια κ.α, ανάλογα με τις ανάγκες της αφήγησης και του θέματος. Η αφήγηση συμπληρώνεται από computer graphics και 3D, τα οποία κάνουν την αναπαράσταση πιο εύληπτη, ελκυστική και πλούσια.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 22.00, κάνει πρεμιέρα η σειρά ντοκιμαντέρ «DOCVILLE», που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.

Η σειρά αποτελείται από 13 επεισόδια, καθένα από τα οποία διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, όπως σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα