Ένα νέο, ελεύθερο διαδίκτυο, με έδρα το... διάστημα!

Η κίνηση Hackerspace Global Grid οραματίζεται ένα νέο διαδίκτυο, που δεν θα εμπίπτει στην εκάστοτε «νομοθετική διάθεση» κάθε κράτους, ελεύθερο από περιορισμούς και λογοκρισία.

Με βάση τη Γερμανία (μέχρι να μπορέσουν να στείλουν έναν δικό τους άνθρωπο στο διάστημα!) εργάζονται πάνω σε ένα ενδιαφέρον project, ενώ ο 26χρονος Armin Bauer σε συνέντευξή

του στο BBC εξήγησε ότι η ομάδα εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός δικτύου από σταθερούς σταθμούς στη γη, που θα ανταλλάσσουν πληροφορίες και δεδομένα μέσω δορυφόρων οι οποίοι θα βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη γη.

«Φανταστείτε ένα αντίστροφο GPS. Το GPS χρησιμοποιεί τους δορυφόρους για να προσδιορίσει την τοποθεσία μας και ταυτόχρονα μας δείχνει την θέση των δορυφόρων. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις συντεταγμένες του GPS, αλλά θα τις βελτιώσουμε χρησιμοποιώντας γνωστούς, σταθερούς, τοποθετημένους σταθμούς στη γη».

Τρία πρωτότυπα αυτών των «σταθερών» σταθμών έχουν ήδη φτιαχτεί και η ομάδα υπολογίζει να τα κυκλοφορήσει «στην αγορά» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, σε τιμή περί τα 100 ευρώ.

Ακόμα βέβαια έχουν μπροστά τους αρκετό δρόμο, και στόχος τους είναι τελικά να δημιουργήσουν ένα άλλο, παράλληλο διαδίκτυο, στο οποίο δεν θα υπάρχει λογοκρισία ή νόμοι, όπως το περίφημο SOPA στις ΗΠΑ, ή το HADOPI στη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα