Επιφανείς Ελληνοαμερικανοί μιλούν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα (vid)

Για τη στροφή των ψηφοφόρων προς το ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, μίλησαν μερικοί από τους σημαντικότερους Ελληνοαμερικανούς του οικονομικού και του πολιτικού κόσμου.

Η κάμερα του Greek Reporter συνάντησε Έλληνες ομογενείς που κατέχουν εξέχουσες θέσεις στις ΗΠΑ

και τους ρώτησε για όλα συμβαίνουν στην χώρα

Ο Τομ Μπέλεσης, διευθύνων σύμβουλος του John Thomas Financial θεωρεί πως το καλύτερο για την Ελλάδα είναι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή. «Δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι πολύ καλύτερα για τους Έλληνες».

Όσο για την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μπέλεσης τόνισε ότι οι άνθρωποι είναι σε τόσο δύσκολη κατάσταση που «θα ακολουθήσουν οποιονδήποτε έχει να πει μια καλή ιστορία».

Ο Σπύρος Βουτσινάς, πρόεδρος της Atlantic Bank πιστεύει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφή, ενώ για την πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζει: «Ελπίζω όχι».

Ο Βαν (Ευτύχιος) Βλαχάκης ιδρυτής της εταιρίας οικολογικών καθαριστικών Earth Friendly, απάντησε μέσω email στις ερωτήσεις του Greek Reporter και διευκρίνισε ότι έξοδος από το ευρώ ίσως να μην είναι και τόσο κακή τελικά.

«Η Ελλάδα άντεξε 3000 χρόνια με την δραχμή και μόνο 10 χρόνια με το ευρώ. Μπορούμε να επιστρέψουμε στη δραχμή αν οι εταίροι μας τοπ ζητήσουν. Όμως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα παράλογα προγράμματα της Μέρκελ που προστατεύουν μόνο τους πλούσιους και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Είναι προς όφελος της Ελλάδας να μείνει στην Ευρωζώνη αλλά μόνο εάν ακυρωθεί η συμφωνία που σκοτώνει τους Έλληνες», αναφέρει.

Ο Νικόλας Λάζαρης, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Admiral Bank θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα που δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, όμως στα πλαίσια της ΕΕ και από πλευράς Ιστορίας, είναι πού σημαντική.

«Αυτό που φοβάμαι είναι το πολιτικό κόστος αυτής της αλλαγής. Σίγουρα δεν έχει σκεφτεί διεξοδικά τι θα συμβεί αν επιστρέψουν στη δραχμή», τονίζει.

{youtube}6oVeckTJtdQ{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα