Έρευνα: Οι άνδρες πιο εύκολα θύματα απάτης στα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας έρευνας, οι άνδρες χρήστες των κοινωνικών δικτύων πέφτουν πιο εύκολα θύματα απάτης στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά όταν αποδέχονται μια ''άγνωστη'' σαν φίλη στο Facebook.

Όταν μάλιστα τους ζητηθεί να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με την ''άγνωστη'' δεν το σκέφτονται και πολύ, χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τα ποσοστά είναι αποκαλυπτικά: ενώ το 64,2% των γυναικών απορρίπτει αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, το αντίστοιχο ποσοστό για τους

άνδρες πέφτει στο 55,4%.

Και ελάχιστοι γνωρίζουν και έχουν ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις ασφάλειας στο Facebook. Υπεύθυνος της έρευνας είπε ''ότι η κοινωνία έχει οδηγήσει τις γυναίκες να είναι πιο προσεκτικές. Ενώ αντίθετα οι άνδρες εκτίθονται πιο εύκολα σε κινδύνους στο διαδίκτυο''. Το μόνο θετικό, όπως τόνισε ο George Petre της εταιρείας Bitdefender, ''είναι ότι μόνο 1 στους 4 ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει την ακριβή τοποθεσία του''.

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα