Γ. Χατζημαρκάκης: «Οι Ελληνες πολιτικοί είναι ζόμπι»!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

«Οι Ελληνες πολιτικοί είναι ζόμπι. Είναι πολιτικά νεκροί. Μόνο που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη».

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, δε μασάει τα λόγια του: «Αυτό που ενδιαφέρει τους Ελληνες πολιτικούς είναι να παίξουν το παιχνίδι τους, ακόμη και εις βάρος της διεθνούς εικόνας της χώρας, μόνο και μόνο για να κερδίσουν ένα μικρό επιπλέον ποσοστό στις εκλογές».

Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο κ.

Χατζημαρκάκης είναι εξίσου αιχμηρός και με τη Γερμανία της κυρίας Μέρκελ, η οποία ξεχνά ότι και η ίδια της η χώρα είχε απολαύσει την παγκόσμια αλληλεγγύη με το κούρεμα του τεράστιου χρέους της, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα συμπεριφέρεται ως ο «ασυνείδητος γεωοικονομικός ηγεμόνας της Ευρώπης».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Χατζημαρκάκη στο newsbomb.gr:

κ. Χατζημαρκάκη, τις τελευταίες μέρες ζήσαμε το θρίλερ των διαπραγματεύσεων των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα που θα προτείνουν στην τρόικα…

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι τόσο μολυσμένο που πρέπει να πεθάνει. Παρά τις κάποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις, οι πολιτικοί του παρελθόντος έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα έρθει η λήξη τους, αλλά κοντεύει. Το αποδεικνύουν, δείχνοντας κάθε φορά πόσο ανίκανοι είναι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών. Κάθε μέρα μας λένε ότι η λύση έρχεται «αύριο». Παίζουν το παιχνίδι τους εις βάρος της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας. Ο καθένας τους παλεύει να κερδίσει τις εντυπώσεις και, μαζί με αυτές, ένα μικρό επιπλέον ποσοστό στις εκλογές. Δε καταλαβαίνουν ότι έχουν ήδη πεθάνει. Είναι ζόμπι.

Δηλαδή, φταίνε μόνον οι Ελληνες πολιτικοί;

Εχετε δίκιο, κ. Χριστοφορίδη. Δε φταίνε μόνον αυτοί. Αν, τουλάχιστον, λειτουργούσε η Ευρωπαϊκή Ενωση… Όμως, η Ευρώπη με έχει απογοητεύσει. Η Γερμανία δεν έχει πάρει το μήνυμα της δικής της Ιστορίας, της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης (σ.σ. 1919-33). Ο τελευταίος καγκελάριος πριν τον Χίτλερ, ο Χάινριχ Μπρούνιγκ ήρθε αντιμέτωπος με τη Μεγάλη Ύφεση. Αποφάσισε να την αντιμετωπίσει με ένα πρωτοφανές πακέτο μέτρων λιτότητας, το οποίο ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το Γ’ Ράιχ. Η Γερμανία βγήκε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με χρέος -αναλογικά- μεγαλύτερο από αυτό που σήμερα ταλαιπωρεί την Ελλάδα. Τότε, η Γερμανία δεν υποχρεώθηκε να το αποπληρώσει. Αντίθετα, το 1953, η διάσκεψη του Λονδίνου (σ.σ.: οι δανειστές της Γερμανίας, ανάμεσα στους οποίους και η Ελλάδα!) αποφάσισε ένα τεράστιο κούρεμα του γερμανικού χρέους, το οποίο -μάλιστα- συνοδεύτηκε και από το Σχέδιο Μάρσαλ. Η Γερμανία, λοιπόν, που απόλαυσε την παγκόσμια αλληλεγγύη, σήμερα συμπεριφέρεται ως ο γεωοικονομικός ηγεμόνας της Ευρώπης, χωρίς -όμως- την απαραίτητη συνείδηση του ρόλου της. Ο ρόλος αυτός απλά προέκυψε στη Γερμανία, και μάλιστα από τη μια μέρα στην άλλη, με συνέπεια να σπαταλά άσκοπα αυτή την ιστορική ευκαιρία.

Δεν είναι μόνη της, όμως, η Γερμανία.

Οντως. Αν, τουλάχιστον, λειτουργούσε η υπόλοι

Keywords
Τυχαία Θέματα