Για πρώτη φορά ομοφυλόφιλες στα καλλιστεία Miss California

Μετά από 60 χρόνια που διοργανώνονται τα καλλιστεία στην Καλιφόρνια φέτος έλαβαν μέρος δύο ομοφυλόφιλες η 26χρονη Jenelle Hutcherson και η 19χρονη Mollie Thomas.

Τα καλλιστεία Miss California γίνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο και συμμετέχουν γυναίκες από 18 έως 27 ετών. Ο διαγωνισμός είναι μάλιστα συντηρητικός και δεν λαμβάνουν μέρος παντρεμένες ή μητέρες πράγμα που κάνει ακόμη πιο μεγάλη την «έκπληξη» της συμμετοχής των δύο κοριτσιών.

Η Jenelle Hutcherson είχε συμμετάσχει στο παρελθόν στα καλλιστεία Miss Long Beach στα οποία φόρεσε ένα σμόκιν για βραδινό ένδυμα και όταν ήρθε η ώρα των μαγιό εμφανίστηκε με ένα σορτ. Η ίδια δήλωσε ότι πήρε μέρος στα καλλιστεία για να δώσει το μήνυμα της ισότητας.

Η 19χρονη Mollie Thomas είναι φοιτήτρια στο UCLA και εθελόντρια βοηθώντας παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Μογγολία ενώ είχε πάρει μέρος και στην ανασκευή σπιτιών στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα. «Έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, δίνοντας ένα παράδειγμα συμπεριφοράς με αγάπη και ισότητα» δήλωσε και πρόσθεσε πως με την κίνηση της αυτή θέλει να είναι παράδειγμα για ολόκληρη την κοινότητα LGBTQ ( Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Questioning).

Καμιά από τις δύο κοπέλες δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο τίτλο αλλά αξία γι αυτές είχε η συμμετοχή.




Keywords
Τυχαία Θέματα