Γιάννης Χουβαρδάς στην Basler Zeitung: Μην χτυπάτε την Ελλάδα!

Συνέντευξη στην Ελβετική εφημερίδα Basler Zeitung έδωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς.

Με αφορμή την παρουσίαση της παράστασης «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ στη Ζυρίχη, ο Γιάννης Χουβαρδάς μιλά για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Το αφαιρετικό σκηνικό της παράστασης ταιριάζει με την λιτότητα της Ελλάδας: «Πολλοί Έλληνες -και άνθρωποι από άλλα κράτη- έχασαν τα πάντα με την κρίση: δουλειές, σπίτια,

οικονομίες. Και έτσι έχασαν πολλοί και την αυτοεκτίμησή τους, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου ο αγώνας για την εθνική ταυτότητα έχει μεγάλη ιστορία», αναφέρει.

«Οι κατοχές και η δικτατορία τραυμάτισαν την υπερηφάνεια των Ελλήνων και η τεράστια ροή χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, είναι κι αυτό σαν μια δικτατορία», προσθέτει.

Ο Γιάννης Χουβαρδάς συνεχίζει σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες σήμερα ζούνε τη φτώχεια στους δρόμους, βλέπουν τους άστεγους και αποχαιρετούν τα παιδιά τους που μεταναστεύουν γιατί οι «Μερκοζί» δεν μας έδωσαν κανένα μέλλον.

Τονίζει ότι μπορεί η χώρα να ήταν βασισμένη στη διαφθορά και τις παραβιάσεις, όμως ξεκινούσε από τους πολιτικούς και μετά έφτανε στους απλούς ανθρώπους. «Χρειάζονται σωστές τακτικές και πολύς χρόνος για να αλλάξει αυτό. Απευθύνω έκκληση στην Ευρώπη: Μην χτυπάτε την Ελλάδα, αλλά να την ενθαρρύνετε και να τη βοηθήσετε!», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα