Η «Αδρεναλίνη» το θέμα των «27 της Ευρώπης»

Από την εποχή, που ο Τσάρλι Τσάπλιν παρουσίαζε στους "Μοντέρνους Καιρούς" τους εργαζόμενους, στριμωγμένους στα γρανάζια της μηχανής, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά το άγχος των εργαζομένων παραμένει αμείωτο.

Σύμφωνα μάλιστα και με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μια βασική αιτία για ψυχοσωματικές ασθένειες, που ταλανίζουν εκατομμύρια εργαζόμενους και συνεπάγονται αμέτρητες χαμένες εργατοώρες.

Το άγχος είναι το δεύτερο σε συχνότητα αναφερόμενο πρόβλημα υγείας

και επηρεάζει περίπου το 22% των εργαζομένων στην ΕΕ των 27. Σε περιόδους κρίσης, τότε που η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη είναι λογικό να διογκώνεται και η ανασφάλεια εκείνων, που ακόμα έχουν εργασία, ενισχύοντας τέτοια φαινόμενα.

Η εκπομπή "27 της Ευρώπης", με τον Κώστα Αργυρό, ασχολείται με το φαινόμενο αυτό και παρουσιάζει τρόπους, που επιλέγουν οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν το στρες και τη ρουτίνα. Μερικοί από αυτούς επιλέγουν να ανεβάσουν την "αδρεναλίνη" τους στα ύψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και το άγχος, μέσα από τα λεγόμενα "extreme sports", άλλοι πετώντας με αλεξίπτωτο, άλλοι "δαμάζοντας τα κύματα" και άλλοι βουτώντας σε δεκάδες μέτρα βάθος .

Στην εκπομπή που θα προβληθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 14:00 μιλούν επιστήμονες, για τη σημασία, που έχει και η απλή σωματική άσκηση για την ψυχική μας ισορροπία. Είναι κάτι, που το επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερες έρευνες σε Ευρώπη και Αμερική. Αρκούν τρεις ώρες έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα για να βελτιώσουμε, τόσο την σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Κάτι που συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα