Η σπουδαιότητα της ανερχόμενης «οικονομίας του Internet» παγκοσμίως

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ το BBC το διαδίκτυο συνεισφέρει με ποσοστό 8.3% στην οικονομία της Αγγλίας, η οποία καταλαμβάνει έτσι την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες του G20.

Η οικονομία του διαδικτύου αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία και ρόλο στην οικονομία κάθε χώρας, όπως δείχνει και ο πίνακας με τις χώρες του G-20.

Στην περίπτωση της Βρετανίας, το ποσοστό αυτό είναι αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι η λεγόμενη ''οικονομία του internet'' είναι της τάξης των 121 δις

λιρών (2010) με περισσότερα από 2.000 λίρες να αντιστοιχούν ανά άτομο.

Οι αριθμοί αυτοί είναι μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους τομείς της υγείας, των κατασκευών ή της εκπαίδευσης κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο μιας και στην Αγγλία υπάρχουν πολλά online καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το 13.5% των συνολικών αγορών της χώρας πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου το 2010, ποσοστό που αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 23% μέχρι το 2016 όπου ο συνολικός τζίρος εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 221 δις λίρες.

Το ποσοστό ανάπτυξης είναι 11% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ΗΠΑ είναι 4.7% και για την Κίνα 5.9%, με προοπτικές ανάπτυξης το 2016.

Φαίνεται λοιπόν ότι το διαδίκτυο ενισχύει σημαντικά την οικονομία κάθε χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα