Ίκαρος project: O έλληνας επιστήμονας που ετοιμάζει ένα διαστρικό ταξίδι!

Το αμερικανικό περιοδικό "The Atlantic", σε ένα εκτενές αφιέρωμά του φιλοξενεί δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, Αλέξανδρου Τζιόλα, ο οποίος ηγείται μιας προσπάθειας για την πραγματοποίηση ενός διαστρικού ταξιδιού το οποίο θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από 100 χρόνια!

Ο Α. Τζιόλας ηγείται ενός ιδιαίτερου φιλόδοξου πενταετούς διεθνούς σχεδίου, με την ονομασία "Ίκαρος", το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Λονδίνο από την Βρετανική Διαπλανητική Εταιρεία.

Στόχος του project

"Ίκαρος" είναι να κατασκευαστεί ένα διαστρικό διαστημόπλοιο και να σχεδιαστούν μακρινές διαστημικές αποστολές, καθώς στο μέλλον για να επιβιώσει η ανθρωπότητα κάτι τέτοιο θα είναι αναγκαίο.

Στην ερευνητική ομάδα του κου. Τζιόλα συμμετέχουν άλλοι δυο Έλληνες, ο Δήμος Χωματάς και ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

"Για μας η επιβίωση και αύξηση του ανθρώπινου είδους έρχεται πρώτη", τονίζει ο Τζιόλας στο περιοδικό, ενώ υπογραμμίζει ότι απώτερος προορισμός είναι μια νέα Εδέμ στη διαστρική γειτονιά μας...

Αρχικά στόχος είναι ένα ταξίδι στο διπλό άστρο Άλφα του Κενταύρου σε απόσταση 4,4 ετών φωτός από τη Γη, αλλά αν στο μεταξύ ανακαλυφθεί ένας σχετικά κοντινός εξωπλανήτης παρόμοιος με τον δικό μας, τότε θα αλλάξει ο στόχος του ''Ίκαρου'', έστω κι αν η απόσταση είναι αρκετά μεγαλύτερη, π.χ. 22 έτη φωτός.

''Χρειαζόμαστε ανθρώπους να πιστέψουν ότι το διαστρικό ταξίδι είναι μια πραγματικότητα, ώστε να το ενστερνισθούν ως το επόμενο μεγάλο εγχείρημα εξερεύνησης του διαστήματος, το οποίο πρόκειται να αναλάβει η ανθρωπότητα. Και για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε μια πολιτισμική μεταβολή στον τρόπο που σκεπτόμαστε για το διάστημα και το σύμπαν'', δηλώνει ο Τζιόλας.

Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας από μικρός ονειρευόταν το διάστημα, ενώ παρακολουθεί εδώ και χρόνια στην τηλεόραση τη σειρά ''Πόλεμος των Άστρων''...

Keywords
Τυχαία Θέματα