Κι όμως: O 24χρονος που κάνει κόλαση τη ζωή του Facebook!

Ονομάζεται Max Schrems, είναι 24 ετών , κατάγεται από την Αυστραλία και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπεύθυνων του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου του Facebook!

O νεαρός φοιτητής της νομικής έχει εδώ και λίγους μήνες βάλει στόχο να αλλάξει την πολιτική ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη.

Ο Schrems έκανε την διπλωματική του στο Πανεπιστήμιο πάνω στο πως το Facebook παραβιάζει το δίκαιο περί ιδιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και

αυτό ήταν μόνο η αρχή: Σχημάτισε την ομάδα ακτιβιστών «Europe v. Facebook», ξεκίνησε να δημοσιεύει online τις απόψεις του και να αποστέλει συνεχείς καταγγελίες στην εταιρεία, ζητώντας ακόμα και την επέμβαση του Κογκρέσου.

Και τι έγινε θα πείτε;

Εκπρόσωποι του Facebook ζήτησαν να τον συναντήσουν προσωπικά και έτσι και έγινε πριν λίγα 24ωρα!

Δύο μέλη της εταιρείας ταξίδεψαν ως τη Βιέννη για να συνομιλήσουν με τον Schrems, με τη συνάντηση να κρατά 6 ολόκληρες ώρες!

«Είμαι ακόμα περισσότερο πεπεισμένος ότι η Facebook ερμηνεύει με πολλούς τρόπους τη νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά αυστηρή ή να έρχεται σε σύγκρουση με τη νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», δήλωσε ο φοιτητής μετά την συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα