Κι όμως υπάρχουν φωνές που καταλαβαίνουν την δοκιμασία των Ελλήνων

Μέσα σε μια θύελλα δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της Μέρκελ και του ΔΝΤ και μια διαρκή απαξίωση της χώρας μας άρχισαν να γράφονται στο διαδίκτυο και άρθρα που υποστηρίζουν τους Έλληνες και την δοκιμασία που περνάνε.

Ένα από αυτά συναντάμε σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Καναδά, την «Globe and Mail».

Με ένα εκτενές κείμενο με τίτλο «Η Ελλάδα

συνθλίβει τους κατοίκους της: Πόσα ακόμη μπορούν να κόψουν;», ο αρθρογράφος Michael Babad αναφέρεται στα νέα μέτρα που αποφάσισαν τρόικα και πολιτικοί αρχηγοί.

«Προφανώς οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να ζουν με λιγότερα, αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε πόσα ακόμη μπορούν να κόψουν οι Έλληνες. Και βέβαια ποιο θα είναι το κόστος της συνεχής ύφεσης της οικονομίας τους».

Και συνεχίζει: «Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι, και δικαίως, για τις υπερβολές των κυβερνήσεών τους, που έχουν βάλει την Αθήνα στη θέση που είναι σήμερα, προκειμένου να ξορκίσουν την πτώχευση και να ικανοποιήσουν τους δανειστές και τις αγορές.

Ήδη η χώρα έχει πληγεί από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις ενάντια στους προηγούμενους γύρους λιτότητας. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν ερωτήματα για τις λεπτομέρειες και αν η ελληνική συμφωνία λειτουργεί πραγματικά, αλλά σκεφτείτε το κόστος μέχρι τώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, που δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες γίνονται φτωχότεροι μέρα με την μέρα».

Η αναφορά για τους νεόπτωχους τα λέει όλα: «Ανάμεσα στις μανιώδεις προσπάθειες να σωθεί η Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή, η εξασθένηση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να αυξάνεται. Κάθε ημέρα, χιλιάδες άνθρωποι, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχαν οικονομικά προβλήματα, βρίσκονται τώρα στην ουρά των συσσιτίων για ένα πιάτο σούπας ή ένα σάκο με πατάτες , όπως συνέβη μερικές ημέρες πριν στην Αθήνα και δύο ημέρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη».

Και συνεχίζει με τους άστεγους: «Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έφερε στην επιφάνεια την σκληρή πραγματικότητα των μεγάλων πόλεων της χώρας: τους άστεγους. Χιλιάδες - κυρίως Έλληνες πολίτες - είναι θύματα του Μνημονίου που επιβάλλεται στη χώρα από τους διεθνείς πιστωτές της και κάθε ημέρα γυρίζουν αναζητώντας ένα ζεστό μέρος για να περάσουν την νύχτα. Τα νοσοκομεία στην Αθήνα γίνονται άσυλα, δεδομένου ότι ο αριθμός των αστέγων συνεχώς αυξάνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα