Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλάει για την κρίση

Για τη σειρά που πρωταγωνιστεί αλλά και την κρίση στη χώρα μας μίλησε ο Θοδωρής Αθερίδης στο "TV Έθνος".

To σενάριο της σειράς πραγματεύεται τις νέες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί αυτή την περίοδο εξαιτίας της κρίσης. Εσένα τι θα σε έκανε να επιστρέψεις «Πίσω στο σπίτι»;

Το σενάριο της Ρένας Ρίγγα είναι αμιγώς ελληνικό και βασίζεται σε αυτό που ζούμε τώρα και στο τι νέο

θα μπορούσε να δημιουργήσει στις σχέσεις των ανθρώπων, μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας. Η οικογένεια Ακίνδυνου ενώνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η αιτία είναι η φτώχεια. Εγώ θα επέστρεφα στους γονείς μου μόνο αν με χρειάζονταν. Αν ήταν ανήμποροι. Ωστόσο, το σενάριο είναι ρεαλιστικό. Πολλοί σήμερα επιστρέφουν πίσω στο σπίτι όπως «τα παιδιά μου» στη σειρά, για οικονομικούς λόγους. Εγώ, αν θα το έκανα, θα ήταν για να αναλάβω κάποιες ευθύνες.

Ο Ηλίας Ακίνδυνος θα τα καταφέρει στις δυσκολίες της εποχής;

Ο Ηλίας μικροπαντρεύτηκε, έκανε οικογένεια με τρία παιδιά, τα σπούδασε, τα πάντρεψε και έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε γι' αυτά. Σε αυτή την περίοδο θα εξακολουθήσει να κάνει ό,τι κάνει κάθε πατέρας για τα παιδιά του, όπως θα έκανα κι εγώ για την κόρη μου. Ο Ηλίας αντανακλά έναν τύπο πατέρα από τα παλιά. Εναν πατέρα με φιλότιμο, που θα έκανε τα πάντα για την οικογένειά του. Δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, θα το παλέψει μέχρι τέλος. Γι' αυτό και βλέπετε πως αναπτύσσει την εφευρετικότητά του, κάνοντας μέχρι και ριφιφί για να φέρει χρήματα στο σπίτι.

Ο Θοδωρής σε ποια κατάσταση βρίσκεται σχετικά με την κρίση;

Ο Θοδωρής πληρώνει εφορίες, έκτακτες εισφορές και χαράτσια, όπως όλοι οι Ελληνες. Μόνο που εγώ ως επώνυμος είμαι και στο στόχαστρο. Δεν μπορώ ούτε να το αποφύγω και να δηλώσω ότι δεν το πληρώνω, για να μην με εξευτελίσουν. Τα πληρώνω όλα, ένα προς ένα, με ευλάβεια, επειδή τυχαίνει να έχω ένα χρηματικό απόθεμα, με τα οποία ήθελα να κάνω την αποπληρωμή ενός δανείου. Και που τελικά δεν την έκανα!

Θεωρείς ότι αδίκως πληρώνουμε όσα πληρώνουμε;

Εγώ αυτήν τη στιγμή έτυχε να έχω αυτά τα χρήματα. Δηλαδή αν δεν τα είχα, αυτές τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια θα είχα δικαίωμα να μην μπορώ να τα πληρώσω; Εγώ ήμουν εντάξει με την εφορία, εντάξει και με όλες τις υποχρεώσεις μου. Αυτοί που αποφασίζουν θεωρούν δηλαδή ότι είτε έχω είτε όχι, πρέπει να πάω να τα πληρώσω. Ολος ο κόσμος βρίσκεται, βέβαια, σε αυτήν τη θέση. Και μάλιστα υπάρχει και κόσμος που δεν έχει καν να πληρώσει! Και είμαι θυμωμένος με αυτό.

Στο σενάριο της σειράς, μια Γερμανίδα, η Αντζελα, εισβάλλει σε μια ελληνική οικογένεια. Αυτό έχει... εφαρμογή και στην καθημερινότητα του Ελληνα;

Ετσι ακριβώς, όπως η Τζένη Θεωνά έχει δανείσει στην οικογένεια ένα χρηματικό ποσό και ζητάει και τόκους, αυτό ζούμε κι εμείς! Μόνο που στο σίριαλ ο Ηλίας προσπαθεί να βρει τρόπους και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει τα δανεικά.

Στην πραγματική ζωή, το πρόβλημά μας είναι η πολιτική εκπροσώπηση. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είναι υποτελείς μιας Δυτικής κουλτούρας

Keywords
Τυχαία Θέματα