Οι Έλληνες φοιτητές ψηφίζουν για το μέλλον τους, λέει το Al Jazeera

«Τον περασμένο χρόνο οι Έλληνες φοιτητές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα», αναφέρει άρθρο του Al Jazeera παραμονές των εκλογών.

Οι νέοι Έλληνες έχουν την ευκαιρία στις 6 Μαΐου να εκφράσουν αυτήν την δυσαρέσκειά τους στις κάλπες, γράφει ο Sam Bollier, τονίζοντας πως όλοι οι Έλληνες έχουν

νιώσει στο πετσί τους τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

«Όσο για τους φοιτητές στη χώρα μας, μπορεί να μην χρειάζεται να πληρώνουν δίδακτρα, αλλά πρέπει να προνοήσουν για στέγαση και διατροφή, που δεν είναι και τόσο φθηνά ειδικά στην Αθήνα».

«Και μόλις αποφοιτήσουν, φεύγουν από τη χώρα» σημειώνει ο δημοσιογράφος αναφέροντας πως σύμφωνα με έρευνα το 37% των νέων της Ελλάδας είναι πρόθυμοι να μεταναστεύσουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει στο Al Jazeera ο Ιωάννης Κιάτος, φοιτητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, «το ΔΝΤ θέλει να πληρώσουν οι νέοι για την κρίση», μια άποψη που ασπάζονται πολλοί συμφοιτητές του.

Το δημοσίευμα επεκτείνεται και στις φοιτητικές παρατάξεις, λέγοντας πως υπάρχουν πολλοί σπουδαστές που υποστηρίζουν τα μεγάλα κόμματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους αρέσει το μνημόνιο, απλώς θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

«Και μπορεί οι Έλληνες φοιτητές να θεωρούνται επιρρεπείς στον ριζοσπαστισμό, όμως όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις προηγούμενες εκλογές, οι νέοι τείνουν να ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι παλιότερες γενιές».

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την άμεση δράση και τις διαμαρτυρίες πιο ισχυρό όπλο ενάντια στο πολιτικό σύστημα, όμως δεν είναι λίγοι και οι νέοι που πιστεύουν ότι με την ψήφο του καθενός μπορεί να υπάρξει αλλαγή, καταλήγει ο Sam Bollier.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
Έλληνες, Al Jazeera,ellines, Al Jazeera