Οι Έλληνες κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους στο Ebay!

Αύξηση στις online αγορές στη χώρα μας με ποσοστό 30%! Στις δύσκολες ημέρες της κρίσης, αρκετοί συμπατριώτες μας στρέφονται πλέον στο διαδίκτυο, αναζητώντας τις καλύτερες προσφορές, για πιο οικονομικά δώρα εν όψη των εορτών.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου η αύξηση των online αγορών κατά το Β' εξάμηνο του 2011 πλησίασε το 30%.

Ενώ το ίδιο εύρημα επιβεβαιώνεται

και από την έρευνα του eBay International Market, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες προτιμούν το internet για τις αγορές τους.

8 στους 10 καταναλωτές θα επισκεπτούν κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα για τα εορταστικά ψώνια, ενώ οι άντρες προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές, με ποσοστό 31% να δηλώνει πως θα αγοράσει δώρα αποκλειστικά μέσω Internet, ενώ οι γυναίκες ακολουθούν με ποσοστό 24%.

Οι λόγοι: πάνω από το 70% των συμμετεχόντων δήλωσε πως το online shopping τους βοηθά στη σύγκριση των τιμών, ενώ το 50% απάντησε ότι είναι πιο οικονομικό.

Το 31% θεωρεί πάλι πως στο Internet μπορεί κανείς να βρει πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα δώρα, ενώ το 26% βρίσκει τα ψώνια στο διαδίκτυο πιο ξεκούραστα.

Τέλος στα δημοφιλή προϊόντα κυριαρχούν τα διάφορα τεχνολογικά προϊόντα (πχ. κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά, υπολογιστές) καθώς και προϊόντα μόδας και ομορφιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα