Οι πιο μακάβριες φάρσες με «θανάτους» διασήμων στο Twitter

«Μην πιστεύεις τίποτε απ' αυτά που ακούς και μόνο τα μισά απ' αυτά που βλέπεις» λέει μια γερμανική παροιμία και βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο Διαδίκτυο. Και πόσω μάλλον στο Twitter όπου τα «νέα» διαδίδονται με την... ταχύτητα του φωτός και σε αρκετές περιπτώσεις πολλοί είναι αυτοί που έχουν πέσει «θύματα» μιας ψευδούς είδησης.

Κατά καιρούς, στο δημοφιλές micro blogging site, έχουμε δει τις αναγγελίες θανάτων διάσημων προσώπων τα οποία στην πραγματικότητα ζουν

και... βασιλεύουν.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή του τραγουδιστή των Simply Red, Mick Hucknall. Στις αρχές Νοεμβρίου μια ιστοσελίδα δημοσίευσε πως ο Βρετανός σκοτώθηκε σε δυστύχημα στα νησιά Τερκς και Κάικος. Αμέσως το Twitter πήρε «φωτιά» με χιλιάδες σχόλια χρηστών που βιάστηκαν να τον... θάψουν με αποτέλεσμα ο γνωστός σταρ να γράψει ο ίδιος πως είναι ζωντανός. Αν και είχε κάποια... λαθάκια λόγω βιασύνης τελικά έπεισε τους πάντες ότι ζει.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε έκανε την εμφάνισή της στο Facebook μια σελίδα στο Facebook ονόματι «RIP Jackie Chan» (η οποία απέκτησε και 67.000 μέλη!) και καλούσε τους χρήστες του Twitter να διαδώσουν την είδηση. Για άλλη μια φορά χιλιάδες άτομα την πάτησαν πιστεύοντας πως ο άσος των πολεμικών τεχνών είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή. Υπήρχαν βέβαια και οι πιο... υποψιασμένοι όπως ένας χρήστης που tweetαρε «Ναι πέθανε και θα ξαναπεθάνει τον Ιανουάριο».

Στις αρχές Αυγούστου πάλι, κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Bill Cosby μάς... άφησε χρόνους και για μια ακόμη φορά επικράτησε πανικός στο Twitter με χιλιάδες συλλυπητήρια μηνύματα. Ο κωμικός έλαβε δράση και έγραψε στη σελίδα του: «Για μια ακόμη φορά διαψεύδω της φήμες περί θανάτου μου», καθώς έναν μήνα πριν τον είχαν... ξαναπεθάνει.

Ο Rio Ferdinand, ο ποδοσφαιριστής της Manchester United, είναι γνωστός twetterάκιας. Τον Ιούνιο υπέπεσε σε μια μεγαλειώδη γκάφα (κανείς βέβαια δεν είναι σίγουρος για το αν έκανε πλάκα) αφού έγραψε στο προφίλ του «RIP @ Original Dubes» αναφερόμενος στον πρώην αμυντικό της Chelsea, Michael Duberry. Το μήνυμα το είδαν πάνω από 1 εκατομμύριο fans και προφανώς το πίστεψαν όλοι. Ο Duberry έγραψε λίγο αργότερα στο Twitter του «παρά το ηλίθιο tweet του Ferdinand είμαι ακόμα ζωντανός. Όσο για αυτούς που χάρηκαν... είστε γ**ημένα άτυχοι». Η απάντηση του Ferdinand; «Είχα καιρό να ακούσω νέα σου. Ουφ...»...!!!

Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε στο Twitter η φήμη πως το μεγάλο αφεντικό του Playboy Hugh Hefner άφησε την τελευταία του πνοή. Ο 85χρονος αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ καθώς έγραψε στο προφίλ του ότι βρίσκεται στο κρεβάτι με τα «κουνελάκια» του και γελάει διαβάζοντας τις φήμες που τον θέλουν νεκρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα