Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σε γελοιογραφίες ξένων εφημερίδων

Με το βλέμμα των διεθνών ΜΜΕ να είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις της Ευρώπης και της Ελλάδας και οι γελοιογράφοι των μεγάλων εφημερίδων σχολιάζουν τα γεγονότα με τον δικό τους τρόπο.

Κεντρικά θέματα των ξένων σκιτσογράφων είναι η ακυβερνησία στην Ελλάδα, ο μέλλον της χώρας στο ευρώ, αλλά και η δυναμική της σχέσης Μέρκελ

- Ολάντ.

Σε σκίτσο της η Indipendent παρομοιάζει έναν ελληνικό κίονα με το παγόβουνο στο οποίο προσέκρουσε ο Τιτανικός, ενώ το γαλλο-γερμανικό δίδυμο Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, κάνουν έναν λογοπαίγνιο με τη «βύθιση» του ευρώ.

Η βρετανική Guardian παρουσιάζει την καγκελάριο Μέρκελ ως την «Ελευθερία» από τον διάσημο πίνακα του Ντελακρουά σε μια πιο «σκληρή» έκδοση, την οποία ακολουθούν ο Χέρμαν φαν Ρομπέι, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η Κριστίν Λαγκάρντ. Η λεζάντα αναφέρει: «Η λιτότητα εκλέγει έναν νέο λαό».

Δύο επιλογές θέτει η Ευρώπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη γελοιογραφία της ελβετικής Le Temps: Είτε θα εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ ή θα μας εγκαταλείψει εκείνο.

Τους «300» των Θερμοπυλών παρουσιάζει σε άλλο σκίτσο της η Guardian, με τους Έλληνες να προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και να φυλάξουν Θερμοπύλες απέναντι στην Καγκελάριο Μέρκελ και τις ευρωπαϊκές ορδές.

Μια δεύτερη γελοιογραφία της βρετανικής Indipendent παρουσιάζει έναν τσολιά αντιμέτωπο με τον Χάροντα και για να τον μεταφέρει στον Άδη πρέπει να πληρώσει είτε σε ευρώ είτε σε δραχμές, αλλά μόνο σε μετρητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα