Παναγιώτης Στάθης: Η αποχώρηση του Λιάτσιου ήταν απρόσμενο γεγονός

Ο Παναγιώτης Στάθης μίλησε στο περιοδικό ΟΚ για την μετακίνησή του στο καθημερινό δελτίο του STAR, για την αποχώρηση του Αιμίλιου Λιάτσου και σχολιάζει την επιθυμία του Σταμάτη Μαλέλη για να πολιτευτεί!

Παναγιώτη, πως αντέδρασες όταν σου είπαν από το Star ότι θα αναλάβεις καθημερινό κεντρικό δελτίο;

Όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι στις ειδήσεις του Star

ένιωθα ότι με προετοίμαζε ο Σταμάτης Μαλέλης, οπότε δεν αισθάνθηκα ένα επιπρόσθετο βάρος. Βέβαια, η αποχώρηση του Αιμίλιου Λιάτσιου ήταν ένα απρόσμενο γεγονός που συνέβη μάλιστα σε μία πολύ φορτισμένη, από πολιτικής άποψης, περίοδο, μια και συνέπεσε με την ιστορία του Δημοψηφίσματος και αυτό δημιούργησε, όχι άγχος,αλλά μεγαλύτερη ευθύνη.

Πιστεύεις ότι ένα lifestyle δελτίο, όπως είναι του Star, μπορεί να έχει ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό σε μια κρίσιμη για τη χώρα πολιτική περίοδο;

Αυτό το σενάριο έχει δύο αναγνώσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχουν απηυδήσει με όλα αυτά τα εξωφρενικά σκληρά μέτρα που ανακοινώνονται κάθε μέρα για την τσέπη τους και έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν. Το δελτίο του Star έχει καταφέρει να αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια το δικό του κοινό, παρέχοντας συμπυκνωμένη πολιτική και οικονομική ενημέρωση στο πρώτο τέταρτο και θέματα που θα κάνουν το κοινό να χαλαρώσει στην επόμενη ώρα. Από κει και πέρα, θεωρώ ότι τα αντανακλαστικά του σταθμού τις μέρες που υπήρχε αυτή η καταιγιστική πολιτική επικαιρότητα ήταν εντυπωσιακά και αποτελέσματα θεαματικά. Το Star έδωσε εκείνες τις ημέρες πολιτικές εξετάσεις και τις πέρασε με μεγάλη επιτυχία γιατί δεν μετέδωσε μόνο όλες τις εξελίξεις αλλά είχε και αποκλειστικές ειδήσεις, ενώ ήταν το μοναδικό κανάλι που ο ίδιος ο διευθυντής του έκανε ρεπορτάζ και έβγαινε και έδινε τις πληροφορίες του στον αέρα.

Πόσες πιθανότητες δίνεις στον Σταμάτη Μαλέλη να απορροφηθεί εντελώς από την πολιτική και να αφήσει το δελτίο του Star;

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σταμάτης Μαλέλης είναι πολιτικό ον. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν μπορεί να συνδυάσει τις ευθύνες ενός πολιτικού προσώπου, με υποχρεώσεις του ως διευθυντή ενημέρωσης ενός σταθμού, στον οποίο εργάζεται σκληρά πολλά χρόνια τώρα και έχει συμβάλει καθοριστικά στο στήσιμο του. Για μένα πρέπει να πάψουν να ασχολούνται με την πολιτική αυτοί που την βλέπουν ως επάγγελμα. Μόνο αυτοί που έχουν διάθεση να δώσουν, έχουν όραμα και σχέδιο, είναι πετυχημένοι σε αυτό που κάνουν και έχουν ικανότητες διοίκησης μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη πολιτική σκηνή. Για τον Σταμάτη Μαλέλη μπορεί να πει κανείς οτιδήποτε, να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί του, ουδείς όμςσ μπορεί να πεί πως δεν έχει ιδέες, θέσεις και δημιουργική αντίληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα