Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης από Έλληνες ομογενείς στην Αμερική

Με πράξεις και όχι μόνο με λόγια προσπαθούν οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής να βοηθήσουν την πληγωμένη Ελλάδα.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην «Columbus Dispatch», τη μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα του Ohio, η δημοσιογράφος Alissa Widman δίνει φωνή στους ομογενείς που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τη χώρα και τους συγγενείς τους.

Ο Κοσμάς Συναδινός, κάτοικος της πόλης Gahanna λέει ότι προτιμά να αναλάβει δράση

παρά να μιλάει μόνο για τις δυσκολίες στην Ελλάδα. «Βρήκα έναν νεαρό ιερέα που παρέχει τροφή και στέγη σε παιδιά μεταναστών και του έστειλα μια επιταγή», αναφέρει.

Χρησιμοποιώντας τα social media αλλά και από στόμα σε στόμα, ο κ. Συναδινός κάτι ό,τι μπορεί για να κερδίσει την στήριξη και άλλων Ελληνοαμερικανών από την περιοχή του Ohio. «Παρόλο που θεωρώ τον εαυτό μου σκληρό, όταν ακούω τι συμβαίνει στην Ελλάδα, καταρρέω», αναφέρει ο συνταξιούχος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι περίπλοκη. Όμως η φιλανθρωπία δεν είναι. Βάζεις το χέρι σου στην καρδιά και κάνεις κάτι γι' αυτό», καταλήγει.

Δράση αποφάσισε να αναλάβει και μια 19χρονη φοιτήτρια, η οποία οργάνωσε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο National Mall και όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν θα σταλούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

Ακούγοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ξαδέρφη της στην Ελλάδα, η Ευαγγελία Φιλιππίδη, που προέρχεται από οικογένεια κοσμηματοπωλών, έχει ανοίξει τη δική της γκαλερί «Galleria Evangelia» όπου πουλάει τα χειροποίητα κοσμήματα της ξαδέρφης της. Όσα κέρδη βγάζει από αυτά, της τα στέλνει απευθείας στην Ελλάδα για να τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

«Την βοηθάνε πολύ αυτά τα χρήματα, αν και είναι μόνο 100 δολάρια το μήνα. Δεν είναι ευθύνη. Είναι υποχρέωση. Είναι αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να κάνουμε ως άνθρωποι χωρίς σκέψη – να μοιραζόμαστε με αυτούς που δεν έχουν τίποτα», αναφέρει στην εφημερίδα.

Η βοήθεια αυτή πηγαίνει στην ηλικιωμένη θεία της Ευαγγελίας, η οποία, όπως λέει, έχει ήδη υποφέρει πολλά στη ζωή της. Άντεξε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Εμφύλιο και υπήρξαν εποχές που φορούσε χαρτόνια αντί για παπούτσι το χειμώνα. «Είναι εφιάλτης γι' αυτούς τώρα, προς το τέλος της ζωής τους να πρέπει να ανησυχούν ξανά για το αν θα έχουν φαγητό στο τραπέζι τους», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα