«Πόλεμος» Google και Twitter για την αλλαγή στα αποτελέσματα αναζήτησης!

Την οργισμένη αντίδραση των υπευθύνων του Twitter προκάλεσε η απόφαση της Google να ενσωματώσει το Google+ στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και να αποκλείσει όλα τα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Twitter, Mat Graves, δήλωσε σε τεχνολογικά μέσα: «Εδώ

και χρόνια, οι χρήστες του διαδικτύου συνηθίζουν να βασίζονται στη Google για τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης κάθε φορά που ψάχνουν κάτι στο Internet .Συχνά θέλουν να μαθαίνουν τα πιο σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο».

Και συνέχισε: «Το Twitter έχει εξελιχθεί σε μια βασική πηγή της ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες να δημοσιεύουν 250 εκατομμύρια tweets καθημερινά για κάθε ζήτημα που προκύπτει. Έχουμε δει ξανά και ξανά όλα τα νέα να κυκλοφορούν πρώτα στο Twitter και συνεπώς τα tweets και οι λογαριασμοί στο Twitter αποτελούν συνήθως τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανησυχία ότι χάρη στις νέες αλλαγές της Google, η εύρεση των πληροφοριών αυτών θα είναι στο εξής πολύ πιο δύσκολη για όλους. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι κακό για τους ανθρώπους, τους εκδότες, τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τους χρήστες του Twitter».

Λίγη ώρα αργότερα η Google απάντησε με post στο Google+ (!):

«Έχουμε εκπλαγεί με τα σχόλια της Twitter σχετικά με τη λειτουργία Search Plus Your World, δεδομένου του γεγονότος ότι εκείνη επέλεξε να μην ανανεώσει τη συμφωνία μας (για real-time εμφάνιση των tweets στα αποτελέσματα αναζήτησης) το περασμένο καλοκαίρι

Keywords
Τυχαία Θέματα