Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για συζήτηση το ACTA!

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης με θέμα τη συνθήκη ACTA κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο κείμενο της επερώτησης προς τους Υπουργούς, ο βουλευτής επισημαίνει τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο για τη Συμφωνία ACTA

που η νομιμότητά της εξετάζεται υπό το μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσο και για τις αντιδράσεις που οδήγησαν στην απόσυρση των νομοσχεδίων SOPA και PIPA.

Ο κος Κουρουμπλής, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να του απαντήσουν επίσημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο, με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας, να πληγεί η ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, αλλά ζητά επίσης να μάθει αν οι αρμόδιοι Υπουργοί προτίθενται να ενημερώσουν το Κοινοβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Θυμίζουμε ότι από τις 26 Ιανουαρίου, όταν και η Ελλάδα, σχεδόν στα κρυφά υπέγραψε την συμφωνία, δεν έχει πάρει κανένας επίσημη θέση από την κυβέρνηση παρά τα εκατοντάδες δημοσιεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα