Το πρόβλημα του ΕΣΡ είναι η σήμανση στα video clips!

Αφού η ελληνική τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα και όλα βαίνουν καλώς, σύμφωνα με το νόμο και τις αξίες, το ΕΣΡ είπε να... ασχοληθεί με πιο σοβαρά ζητήματα!

Όπως για παράδειγμα η απουσία σήμανσης στα video clips!

Αυτό ακριβώς αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο: Ότι κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Δεοντολογίας και Ποιότητας Προγραμμάτων αρχίζει αύριο Δημόσια Διαβούλευση για

την μετάδοση σύντομων μουσικών ταινιών («video clips») από τους τηλεοπτικούς σταθμούς!

Έχει η ανεξάρτητη αρχή προβλήματα...

Δελτίο Τύπου ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Δεοντολογίας και Ποιότητας Προγραμμάτων υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου κ. Λίνας Αλεξίου, ανακοινώνει την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2012 αναφορικά με τη μετάδοση σύντομων μουσικών ταινιών («video clips») από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ΕΣΡ επιθυμεί να αναδείξει τα ζητήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη σήμανσης των σύντομων μουσικών ταινιών και να αναζητήσει προτάσεις ρύθμισης των ζητημάτων αυτών.

Η Δημόσια Διαβούλευση εντάσσεται στο πλαίσιο της ρυθμιστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης αρχής και στην προσπάθειά της για συμμετοχή των τηλεοπτικών σταθμών (και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων) στη διαμόρφωση ρυθμίσεων ευαίσθητων ζητημάτων – όπως η προστασία των ανήλικων τηλεθεατών – που έχουν άμεσο αντίκτυπο σε μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις έχουν ως στόχο να συμπληρώσουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί με την Υπουργική Απόφαση 6138/2000 «Κατάταξη και σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτιολογημένες παρατηρήσεις, κάνοντας σαφή αναφορά στις παραγράφους του κειμένου στις οποίες αναφέρονται και καταθέτοντας ενδεχομένως τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις. Τα παραληφθέντα θα τα επεξεργαστεί ομάδα του ΕΣΡ και το τελικό πόρισμα με τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα δημοσιοποιηθεί ένα μήνα μετά τη λήξη της.

Οι παρατηρήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην Ελληνική γλώσσα, όχι αργότερα από την 27η Φεβρουαρίου 2012 ως εξής:

• Ταχυδρομικά: EΣΡ, Αμερικής 5, 105 64 Αθήνα

• Με φαξ: 210 33 19 881

• Με e-mail : [email protected]

Το κείμενο της διαβούλευσης θα είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο του ΕΣΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα