Το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα... από τις παιδικές πάνες στη ΝΕΤ!

Ένα ντοκιμαντέρ για το οικολογικό πρόβλημα που προκαλούν οι παιδικές πάνες, "ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΣ" θα προβάλει την 1/2 στις 23:00 η ΝΕΤ.

Η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα των μωρών πριν μάθουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, είναι τόσο παλιά , όσο η ιστορία της ανθρωπότητας .Στις μέρες μας πλέον αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο οικολογικό ζήτημα! 99% των μωρών που γεννιούνται στις δυτικές χώρες, φορούν πάνες μιας χρήσης, που μετά πετιούνται στα σκουπίδια. Κάθε μωρό θα αλλάξει 5 -7.000 φορές πάνα, μέχρι να μάθει να χρησιμοποιεί

την τουαλέτα, που αντιστοιχεί σε 1,5 τόνο σκουπιδιών στο καθένα!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο πετιούνται ετησίως 3 δις πάνες μιας χρήσης ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες φθάνουν τα 28 δις!!!! Φανταστείτε λοιπόν ,τι τεράστια βουνά απορριμμάτων δημιουργούνται στο δυτικό κόσμο κάθε μέρα!!

Κατασκευασμένη από παράγωγα πετρελαίου ,οι έρευνες έδειξαν –δεδομένου ότι η καύση τους θα δημιουργούσε πολύ επικίνδυνες διοξίνες- ότι μια πάνα χρειάζεται περίπου 300-500 χρόνια για να διασπαστεί!!!! Έτσι αποτελεί πλέον το πιο απλό αλλά και το πιο σοβαρό οικολογικό πρόβλημα στη Δύση!

Αυτή η οικολογική καταστροφή ξεκίνησε από τις καλές προθέσεις ενός Αμερικανού μηχανικού στην εταιρεία Procter &Gamble ,του Bικ Μιλς , που για να απελευθερώσει τις γυναίκες από το πλύσιμο των πανιών ,κατασκεύασε το 1956 την πρώτη πάνα μιας χρήσης , από πριονίδι!! Στα τέλη της δεκαετίας του'60 είχε πλέον γίνει το PAMPER ένα διεθνές προϊόν , μεταμορφώνοντας την καλή ιδέα του Μιλς σε ένα «οικολογικό τέρας», ένα τέρας που θα γίνει ακόμη πιο τρομακτικό όταν εξαπλωθεί στις τεράστιες αγορές της Κίνας και της Ινδίας!

Το ντοκιμαντέρ θέτει με χιουμοριστικό αλλά και σοβαρά ερευνητικό τρόπο , το δίλημμα της πάνας μιας χρήσης!

Keywords
Τυχαία Θέματα