5 σημάδια ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά

09:57 1/4/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Παρόλο που επικρατεί ένας μύθος ότι οι γυναίκες δεν κινδυνεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, πρέπει να τονιστεί ότι η καρδιαγγειακή νόσος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτων και στο γυναικείο φύλο. Οι γυναίκες κινδυνεύουν εξίσου με τους άντρες να πεθάνουν από καρδιά, απλά ο κίνδυνος εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία σε σύγκριση με το αντρικό φύλο. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα σημεία ή τα συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων δεν ακολουθούν πάντα τα κλασικά πρότυπα.

Ελαφρύς πόνος στο στήθος

Μια έντονη πίεση στο στήθος ενδεχομένως σηματοδοτεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Όμως, αυτός ο πόνος

μπορεί να μην είναι πάντα τόσο έντονος και να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ή μετά από μια προπόνηση. Αν νιώσετε ένα τράβηγμα στο στήθος καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ώστε να ελέγξετε τη λειτουργία της καρδιάς.

Δύσπνοια

Αν διαπιστώσετε σημαντικές αλλαγές στην αναπνοή σας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάτι συμβαίνει. Για παράδειγμα εάν νιώθετε μια δυσφορία όταν ανεβαίνετε τις σκάλες, ενώ παλιότερα δεν τη νιώθατε, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη

Αίσθημα ναυτίας ή κούρασης, ξαφνικά ιδρώνετε και μετά κρυώνετε, όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μια ανεπαρκή ροή του αίματος. Ο καθένας μπορεί να εμφανίσει κατά καιρούς αυτά τα συμπτώματα, λόγω γρίπης. Όμως, αν τα εμφανίζετε κάθε φορά που κάνετε μια σωματική δραστηριότητα, τότε επισκεφτείτε ένα γιατρό.

Σοβαρές στομαχικές διαταραχές

Κι όμως μια έρευνα δείχνει ότι μερικές γυναίκες εμφανίζουν ξαφνικά δυσπεψία, λόγω κάποιου προβλήματος στη λειτουργία της καρδιάς. Όμως, οι περισσότερες δεν συνδέουν τις στομαχικές διαταραχές με τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Όπως και να έχει, εφόσον επιμένουν καλό είναι να ζητήσετε μια ιατρική συμβουλή.

Κόπωση ή αϋπνία

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από χρόνια κόπωση, γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της καρδιάς. Επίσης, πολλές αναφέρουν ότι έχουν διαταραχές ύπνου, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα