Sarah Jessica Parker: «Δεν είμαι φεμινίστρια. Είμαι ανθρωπίστρια»

02:37 8/7/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Mπορεί η Sarah Jessica Parker να υποδύθηκε έναν από τους πιο εμβληματικούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες, όμως η πρωταγωνίστρια του Sex and The City αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό Cosmopolitan ότι δε θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια λέγοντας «Δε θεωρώ τον εαυτό

μου φεμινίστρια, αλλά ανθρωπίστρια. Εκτιμώ ακράδαντα όμως τη δουλειά και τον αγώνα που έδωσε η γενιά της μητέρας μου». Σύμφωνα με την ίδια ο λόγος που τόνισε αυτή τη διαφορά είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τίθενται σε κοινωνικό και νομικό περιθώριο αναφέροντας: «Άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα, ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ πολλές φορές αδικούνται το ίδιο με τις γυναίκες. Θα ήμασταν όλοι πολύ πιο ισχυροί με ένα μεγάλο ανθρωπιστικό κίνημα».

Παρόλο που δε θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια η SJP είναι μητέρα τριών παιδιών και δεν παύει να στηρίζει τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, για ισότητα στην αμοιβή, την αναρρωτική άδεια και τη φροντίδα των παιδιών. «Αν θα μπορούσα να εξασφαλίσω σε κάθε μητέρα που εργάζεται σε δύο, ή τρεις δουλειές ότι θα είχε μια καλή φροντίδα των παιδιών της χωρίς να αγχώνεται για εκείνα όσο λείπει, τότε θα εργάζονταν ακόμη πιο αποτελεσματικά», συμπλήρωσε στο τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα