Ατομικά σουφλέ με μπρόκολο

13:20 1/4/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Συνταγή για σουφλέ με μπρόκολο και διάφορα τυριά.

Υλικά (για 4 άτομα):

5 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας5 κ.σ. αλεύρι1 λίτρο γάλα4 αυγά300 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκιαλίγο αλάτιλίγο πιπέρι200 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο σε χοντρό τρίφτη100 γρ. μπλε τυρί ή γκαμπατζόλα200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένοφρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία:

Βράζετε το μπρόκολο 8′ και το στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε το μείγμα και προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν η σάλτσα πήξει αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτετε το έμενταλ και το μπλε τυρί ή την γκαμπατζόλα και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν, ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Κατόπιν προσθέτετε το ζαμπόν και το βρασμένο μπρόκολο και ανακατεύετε πάλι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε κατά μικρές ποσότητες στο μείγμα του σουφλέ. Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε 6 ατομικά πυρεξάκια για σουφλέ, αλειμμένα με βούτυρο και πασπαλισμένα με φρυγανιά, και ψήνετε 50′ στους 180°C. Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως.

Καλή όρεξη!

The post Ατομικά σουφλέ με μπρόκολο appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα