Δροσερά φρούτα με σιρόπι καραμέλας

Μία γλυκιά πρόταση με ανάμικτα φρούτα, γιαούρτι, σαντιγί και σπιτικό σιρόπι.

Υλικά:

225 γρ. φράουλες2 ώριμα ροδάκινα2 μπανάνες2 κ.σ. χυμό λεμονιού150 γρ. γιαούρτι175 γρ. ζάχαρη άχνη280 γρ. κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)

Εκτέλεση

Κόβετε τις φράουλες, τα ροδάκινα και τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε μαζί. Τα περιχύνετε με τον χυμό ενός λεμονιού και μοιράζετε τη μισή ποσότητα σε 6 μικρά πιάτα. Αφού χτυπήσετε καλά την κρέμα γάλακτος, ώστε να σχηματιστεί σαντιγί, προσθέτετε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα φρούτα κι ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μίγμα στα πιάτα και τα

βάζετε να παγώσουν στο ψυγείο. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Σε ένα φαρδύ σκεύος με χοντρό πάτο, ρίχνετε όλη τη ζάχαρη και σκεπάζετε με κρύο νερό. Αφήνετε τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς, διατηρώντας χαμηλή τη θερμοκρασία, χωρίς να ανακατέψετε. Όταν διαλυθεί εντελώς, δυναμώνετε τη φωτιά να βράσει έντονα και να πάρει ένα καφέ, «καραμελέ» χρώμα. Στη συνέχεια, κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και να δέσει. Περιχύνετε με το σιρόπι την κρέμα με τα φρούτα και αφού στερεοποιηθεί πάνω στο γλυκό, το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

The post Δροσερά φρούτα με σιρόπι καραμέλας appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα