Κεφτεδάκια με σάλτσα και μακαρόνια

Υλικά:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο100γρ τριμμένη φρυγανιά1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη1 σκελίδα σκόρδο λιωμένηΑρκετή ρίγανη και δυόσμο1 πακέτο μακαρόνια spaghetti1 αυγόλίγο ψιλοκομμένο μαϊντανόΑλάτι, πιπέριΑλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

1 κουτί από ψιλοκομμένες ντομάτες1 σκελίδα σκόρδο λιωμένηΛάδιλίγο ξερό βασιλικό1 πρέζα ζάχαρηαλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τον κιμά. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε

τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα περνάτε από αλεύρι. Τηγανίζετε σε αρκετό λάδι. Μόλις τα τηγανίσετε βράζετε τα μακαρόνια και ετοιμάζετε την σάλτσα ως εξής: Σε καυτό λάδι ρίχνετε το σκόρδο και στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κεφτεδάκια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να χυλώσουν. Σερβίρετε στα spaghetti συμπληρώνοντας τριμμένο τυρί.

Keywords
Τυχαία Θέματα