Μαμά γιατί είναι Πάσχα;

Μιλήστε στα παιδιά σας για τις μέρες που έρχονται;

Τα μικρά σας είναι στην ηλικία που ανακαλύπτουν για τα καλά τον κόσμο. Καθημερινά θέτουν απορίες και ερωτήματα που καλείστε να απαντήσετε. Η λέξη Πάσχα λοιπόν καθώς και ποιο είναι το νοήμα των ημερών αυτών μπορεί να τα μπερδέψει. Μιλήστε τους λοιπόν για την Μεγαλή Εβδομάδα, τι γινέται κάθε μέρα μέχρι την Ανάσταση. Ακούστε τις απορίες τους με προσοχή και προσπαθήστε να τους δώσετε

απαντήσεις. Για να βοηθηθείτε υπάρχουν βιβλία που μπορούν να σας βάλουν στο κλίμα των ήμερων.

Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ΄ τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει όλων τ΄ αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει… Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του!

Οι ιστορίες αυτής της έκδοσης παραμένοντας πιστές στο αυθεντικό κείμενο έχουν γραφτεί ειδικά για παιδιά που μόλις αρχίζουν να διαβάζουν μόνα τους. Η γοητευτική εικονογράφηση, γεμάτη με ακριβή ιστορικά στοιχεία εμπλουτίζει τις ιστορίες και αναδεικνύει το μήνυμα του κειμένου.

Ακόμα, είναι μια ευκαιρία την Μ.Εβδομάδα να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας το Μουσείο Συναισθημάτων όπου πραγματοποιείται το διαδραστικό εργαστήρι μυθοπλασίας, Πασχαλινά Παραμυθοκαμώματα, για το θαύμα της ζωής και την δύναμη της αναγέννησης, με τίτλο «Ο Ζυμαροκουλουρής και το θαύμα της ζωής»

«Μια φορά κι έναν καιρό Πάσχα ήτανε θαρρώ, μια γιαγιά ζύμωσε με τα χέρια της ένα παιδί από ζυμάρι, να το’ χει συντροφιά που είχε λαχτάρα στην καρδιά…» τη συνέχεια θα τη ζυμώσετε μαζί εκεί που όλα μπορούν να γίνουν, στον απέραντο κόσμο των παραμυθιών.

Το Μουσείο Συναισθημάτων βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Φιλοππάπου κοντά στο Ηρώδειο.

The post Μαμά γιατί είναι Πάσχα; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα