Μοσχαράκι μυρωδάτο

Συνταγή για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Μαγειρέψτε ένα παραδοσιακό φαγητό, στρώστε το τραπέζι σας και υποδεχτείτε την οικογένεια και τους φίλους σας για να γιορτάσετε μαζί τον Δεκαπενταύγουστο!

Υλικά:

1 ½ κιλό μοσχάρι γάλακτος1 φλιτζ. ελαιόλαδο6 σκελίδες σκόρδου1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού1 ποτηράκι κρασί2 ξυλάκια κανέλλας8 γαριφαλάκια5 φλούδες πορτοκάλι5 μπαλάκια μοσχοκάρυδο και μπαχάρι1 ποτήρι χυμό φρέσκιας τομάταςαλάτιπιπέρι

Διαδικασία:

Ανοίγετε

τρύπες στο κρέας, τις οποίες γεμίζετε με μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλατοπιπερώνετε. Ροδίζετε λίγο το κρέας κι όταν πάρει χρώμα ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα γαρίφαλα, την κανέλλα, το μπαχάρι και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνετε τον χυμό της τομάτας, το αφήνετε να πήξει και το σβήνετε με κρασί. Το σερβίρετε με μακαρόνια ή πουρέ.

Καλή όρεξη!

The post Μοσχαράκι μυρωδάτο appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα