Μους γιαούρτι

Δροσερή και ελαφριά μους γιαούρτι με φρούτα.

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά250 ml κρέμα γάλακτος1-2 κ.σ. ζάχαρη1 κ.γ. σκόνη ζελατίνηςφρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα

Για τη σος λεμόνι:

500 γραμ. λεμόνια500 γραμ. νερό500 γραμ. ζάχαρη

Διαδικασία:
Αφού μουλιάσετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 2 λεπτά, τη λιώνετε σε 1 κουτ. της σούπας καυτό νερό, τη ρίχνετε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά και μετά προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά. Βάζετε τη μους

στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει. Σερβίρετε με λίγη σος λεμόνι γαρνίροντας με berries, φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα. Τρυπάτε τα λεμόνια με ένα πιρούνι και τα βράζετε σε νερό για 15 λεπτά και μετά τα αφήνετε 5 λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Κάνετε το ίδιο άλλες 2 φορές. Μετά (ή καλύτερα την άλλη μέρα) τα κόβετε σε φέτες, βγάζετε τα κουκούτσια και τα πολτοποιείτε. Ζυγίζετε ίσα μέρη νερό, ζάχαρη και πολτό λεμονιού και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας περιοδικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσουν ελαφρά.

Καλή σας όρεξη!

The post Μους γιαούρτι appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα