Ο 22χρονος Αυστραλός που ξύπνησε από το κώμα μιλώντας κινέζικα

Μία πραγματικά παράξενη ιστορία που μας προκάλεσε τον ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τον Ben McMahon, τον 22χρονο Αυστραλό ο οποίος βρισκόταν για περισσότερο από μία εβδομάδα σε κώμα λόγω του τροχαίου ατυχήματος που είχε. Ο νεαρός συνήλθε επικοινωνώντας στα κινέζικα και όχι στη μητρική του γλώσσα. Όπως θυμάται ο ίδιος όταν ξύπνησε και είδε μια νοσοκόμα ασιατικής καταγωγής δίπλα του της είπε: «Με συγχωρείτε αδελφή, αισθάνομαι πραγματικά επώδυνα εδώ». Στη συνέχεια ζήτησε από τη νοσοκόμα ένα χαρτί και έγραψε σε αυτό στα κινεζικά: «Αγαπώ τη μαμά και τον μπαμπά μου και θα γίνω γρήγορα καλά». Υπάρχει

βέβαια εξήγηση σ΄αυτή την παράξενη ιστορία. Ο Ben McMahon, είχε σπουδάσει κινεζικά στο παρελθόν αλλά δεν μιλούσε τη γλώσσα. Η περίπτωση του νεαρού προκάλεσε αμηχανία στους επιστήμονες ενώ μια εξήγηση δίνει ο νευρολόγος στο Queensland Brain Institute, Δρ. Pankaj Sah, σύμφωνα με το ABC NEWS. Λέει ότι αυτό που πιθανώς συνέβη ήταν ότι τα τμήματα του εγκεφάλου που ανακαλούσαν τα Αγγλικά υπέστησαν ζημιές κατά τη συντριβή και εκείνα που ανακαλούσαν τα Κινέζικα ενεργοποιήθηκαν όταν ο 22χρονος ξύπνησε από το κώμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο νεαρός στάθηκε τυχερός στην ατυχία του. Πρώτον, είναι καλά στην υγεία και δεύτερον μιλάει και κινέζικα.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα