Οι νικητές των 70ων Χρυσών Σφαιρών

Το βραβείο σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας οι εκπλήξεις της βραδιάς.

H ταινία Argo του Ben Affleck, και όχι το Lincoln, ήταν τελικά αυτή που απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας, κάνοντας την έκπληξη στα φετινά βραβεία. Έκπληξη αποτέλεσε και η βράβευση του Ben Afflecκ με τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας.

Το βραβείο για την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ απέσπασε η ταινία Les Misérabbles, η οποία κέρδισε συνολικά 3 Χρυσές Σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Hugh Jackman

και Β’ γυναικείου για την ερμηνεία της Anne Hathaway.

Τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία κέρδισε, όπως αναμενόταν, ο Daniel-Day Lewis για το ρόλο του στην ταινία Lincoln που ήταν και το μοναδικό βραβείο, από τις συνολικά 7 υποψηφιότητες, που απέσπασε τελικά η ταινία του Steven Spielberg. Τη Χρυσή Σφαίρα για τον Α’ γυναικείο ρόλο σε δραματική ταινία απέσπασε η Jessica Chastain για την ταινία Zero Dark Thirty, το βραβείο Α’ γυναικείου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ πήγε στην ηθοποιό Jennifer Lawrence για το Silver Linings Playbooκ και το βραβείο Β’ Ανδρικού στον Christoph Waltz για το Django Unchained του Quentin Tarantino. O Tarantino ήταν αυτός που κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία αναδείχθηκε η αυστριακή ταινία Amour, ενώ τα βραβεία καλύτερης μουσικής σύνθεσης και καλύτερου τραγουδιού πήγαν αντίστοιχα στις ταινίες Life of Pi και Skyfall.

Το βραβείο καλύτερης δραματικής τηλεοπτικής σειράς κέρδισε η σειρά Homeland, ενώ οι πρωταγωνιστές της, Claire Danes και Damian Lewis, απέσπασαν τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας σε δραματική σειρά. Στη σειρά Girls, της οποίας η πρωταγωνίστρια Lena Dunham κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, πήγε το βραβείο της καλύτερης κωμικής σειράς, ενώ ο Don Cheadle πήρε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ για το House of Lies.

Τέλος, με το τιμητικό βραβείο Cecil B. Demille τιμήθηκε η ηθοποιός Jodie Foster για τη συνολική της προσφορά στην 7η Τέχνη.

The post Οι νικητές των 70ων Χρυσών Σφαιρών appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα